Raekoja lõvid said riigi juubeliks sallid kaela (5)

Raekoja lõvid ning kalapaati kandvad Tõll ja Piret on vaid mõned neist skulptuuridest, mis riigi sünnipäeva puhul Saaremaal ja Muhus lipuvärves salle kannavad.

SALLIS LÕVID: Eile hommikust saadik püüavad möödujate pilke Kuressaare raekoja trepi kõrval lamavad lõviskulptuurid, kellele on Kuressaare Kultuurivara algatusena kaela seotud sinimustvalged sallid – Kuressaare Kultuurivara turundusjuhi Ege Paju kätetöö. Fotol Raegalerii perenaine Lii Pihl.
MAANUS MASINGNeljapäeva hommikul saavad Saaremaa valla poolt sallid kaela Meri spaa ees kõrguvad Suur Tõll ja Piret, kirjaniku ja laulukirjutaja Albert Uustulndi monument Kuressaare linnuse taga, Debora Vaarandi kuju Laimjalas ja viikingisõdalane Salmel.

Albert Uustulndi skulptuuri linnuse taga kaunistavad hommikul kell 8 rahvusvärvides salliga Saaremaa merekultuuri seltsi liikmed, kes peavad sel puhul kõnesid ja laulavad. Salmel seisvale viikingikujule seob salli kaela aga kohalik koolipere. “Kõik need skulptuurid saavad salli kaela koostöös vallaga,” märkis MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant Saaremaa koordinaator Reet Viira. Tema sõnul saab Tõll riigi juubeli puhuks veel ühe aksessuaari – hiigelsuure mütsi EV100 juhtkonna poolt.

Viira sõnul on teretulnud kodanikualgatus teisedki skulptuurid riigi juubeliks salliga kaunistada.

“Üks vahvaid algatusi on panna sall kaela Smuulis Pika tänava korrusmajade taga seisvale pronkskujule “Kaali mees”,” rääkis Viira.

Sallid võiksid skulptuure kaunistada 25. veebruarini.

Kuigi kaaluti ka kirjanik Juhan Smuuli monumendile Muhus Koguva külas sinimustvalge salli kaelapanemist, muhulased sellega päri siiski ei olnud – Smuuli punamineviku pärast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 964 korda, sh täna 1)