Tallinna Sadama kriminaalasi vajab täpsustamist (1)

Harju maakohus tagastas eile Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakti riigiprokuratuurile, kuna kohtu hinnangul ei vasta süüdistusakt kriminaalmenetluse seadustiku nõuetele.

“Prokuratuuril on võimalik esitada arusaadavam ja konkreetsem süüdistusakt, mis loodetavasti hoiab ära edasised vaidlused nii kuriteo aegumise kui ka teo toimepanemise asjaolude osas,” märkis Harju maakohus eilses määruses.

Muu hulgas heidab kohus määruses ette süüdistuse laialivalguvust, puudusi süüdistuse ülesehituses, segadust kuriteo toimepanemise aja ja koha küsimustes.

Süüdistatavate puhul ei ole kohtule arusaadav, milliseid käitumisakte isikutele süüdistuse kohaselt ette heidetakse, millal need on toime pandud ja mida taunitavat näeb prokuratuur osas süüdistuses kirjeldatud tegudes.

Tallinna Sadama korruptsioonisüüasjas esitas prokuratuur süüdistuse Allan Kiilile, Ain Kaljurannale, Martin Paidele, Eno Saarele, HTG Invest AS-ile, Tõnis Pohlale, Üllar Raadile, Sven Hongale, Keskkonnahoolduse OÜ-le, Toivo Prommile, Valdo Õunapile ja Jan Paszkowskile.

Määruse peale võib määruskaebuse esitada 15 päeva jooksul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 123 korda, sh täna 1)