Karl Patrick Lauk võttis Prantsusmaal teise võidu

Team Pro Immo Nicolas Roux´ klubi esindav jalgrattur Karl Patrick Lauk võitis laupäeval Prantsusmaal amatööride tunnustatud 172 km pikkuse ühepäevasõidu Circuit des 4 Cantons.

Karl-Patrick Lauk oli 15-mehelises jooksikute grupis, kellega mõne aja pärast liitus veel 12 ratturit, kes kasvatasid vahe peagrupiga neljale minutile. “Ma teadsin, et kui nad järele jõuavad, siis tekib kaos, kuna on liiga palju mehi, kes ei taha koostööd teha,” rääkis Lauk. “Nii ka läks. Natuke tehti tööd, siis keegi ründas. Õige minek ei olnud keerulise koha peal, aga mehed jäid üksteisele otsa vaatama ja nii me läksime.”

Samas oli liidergrupis päris mitu tiimi kahe mehega. Nad teadsid Laugu võimeid ja seepärast keegi temaga tööd teha ei soovinud. “Teadsin, et kui tahan koos esimestega lõpuni tulla, jääb minu peale päris palju tööd,” märkis Karl Patrick Lauk.

“Kui keegi ründas, pidin kaasa minema. Kaks ja pool ringi enne lõppu kolm meest seda tegidki. Magasin selle olukorra pisut maha, aga üritasin siiski asju kontrolli all hoida. Teised mehed järgi vedada ei suutnud, kuid vahe püsis 6–7 sekundit.”

Viimasel lõputõusul ründas Lauk uuesti, sai esimesed mehed kätte ning nii alustas ta viimast kilomeetrit koos kahe mehega ja lõpus läks ründamiseks. “Suutsin teha õigeid otsuseid, ei läinud närvi ja suutsin töö korralikult lõpuni viia,” võttis Karl Patrick Lauk võistluse kokku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 85 korda, sh täna 1)