Riik tunnustas kultuurisõbra tiitliga Kristjan Rahu (3)

Mulluse panustamise eest kultuuriellu said eile kultuuriministrilt Aasta kultuurisõbra tiitli Utilitas ja Kristjan Rahu, Rain Lõhmus, Armin Karu, Eva ja Bengt Heyman ning Turid Farbregd.

Foto: Riho Lepik

Ühtekokku sai tunnustuse 30 kultuurisõpra, kellest peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitliga tunnustati viit. Utilitas ja Saaremaa juurtega Kristjan Rahu (fotol) said tunnustuse Tallinna Linnateatri ja teatrifestivali Talveöö Unenägu toetamise, samuti lavakooli tudengite keelereisi korraldamise eest. Ühtlasi on Kristjan Rahu paljude muude tegevuste seas olnud silmapaistev spordivaldkonna toetaja.

Kultuuriminister Indrek Saar tänas kõiki kultuuritoetajaid. Minister märkis, et Eesti riik tugineb kultuurile ning kultuur saab elada ainult läbipõimununa ühiskonnaga. “Eesti kultuuri suurimaks metseeniks ei saa olla valitsus, vaid ühiskond. Aga nagu igal kollektiivil, nii on ka ühiskonnal vaja eestvedajaid. Suunanäitajaid. Nendeks olete teie,” ütles minister Saar, pöördudes galal viibinud kultuurisõprade poole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 528 korda, sh täna 1)