Vätta poolsaarel Tirbi külas tekkis Siia sadam

Saaremaa valla kohanime­komisjon kiitis heaks Vätta poolsaarel oleva kunagise paatide randumiskoha nimetamise Siia sadamaks.

Ettepaneku panna Tirbi külas asuvale paatide randumiskohale ja sellega piirnevale merealale Siia sadama nimi tegi maaomanik Hans Teiv. Siia sadamana tuntakse ajaloolist paatide randumiskohta ka rahvasuus. Ametlikku nime on vaja selleks, et registreerida paatide randumiskoht sadamate registris.

Hans Teiv ütles, et möödunud aastal lasi ta sadamat süvendada. Edaspidi plaanib ta sadamaala aiaga piirata, ehitada kai, kaldtee ja võrgukuur ning tagada harrastuskaluritele mereohutuse. Maaomaniku loal saavad sadamakohta kasutada nii kutselised kalurid kui ka harrastuskalamehed paatide randumiskohana ja kalastusvahendite ajutise hoiukohana.

Teivi sõnul pole praegu siiski selge, kas tal õnnestub kavandatu ellu viia, sest mitte kõik inimesed kohapeal ei suhtu sellesse pooldavalt ning on seni kõiki plaane vaidlustanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 145 korda, sh täna 1)