Karujärvel toimus lustakas spordipäev

Sport ja sporditegemine on Kihelkonna rahva jaoks alati tähtis olnud, olgu siis tegemist pallimängude, tubaste, õue- või hoopis talispordialadega. Suusatamine on populaarne ka Kihelkonna koolilaste hulgas, kel suusarajad algavad otse koolimaja ukse eest ja kulgevad mereni. Sel aastal on suusatatud pea kaks kuud.

Märtsikuu esimesel pühapäeval, 4. märtsil kogunesid Kihelkonna talverõõmude nautijad, nii suured kui väikesed, Karujärve tervisespordi keskusesse, et maha pidada üks lustakas spordipäev suuskade ja kelkudega. Kohal oli ligi viiskümmend inimest ning rõõm oli tõdeda, et nende hulgas olid kõik kohaliku kooli õpilased ja enamik lasteaialastest. Noorim osaleja oli kolmekuune Aksel ja vanim pensionieas suusasõber Hannes.

Alustasime lustliku kombineeritud teatevõistlusega. Seejärel oli kõigil võimalus püstitada Kihelkonna kandi rekord 60 m ja 100 m suusatamises klassikastiilis. Meeste kiireim mõlemal distantsil oli Kristen Mere aegadega 9,9 ja 15,3 sekundit. Naiste kiireimad olid 60 m Katrin Heinam (15,8) ja 100 m Monica Kallas (24,9 sekundit). Kel huvi, võib minna ja proovida neid aegu ületada. Distantsid on maha märgitud suusaraja lõputõusu ja kelgumäe vahelisel alal asuvale teele.

Viimase alana võisteldi pikima kelguliu laskmises, kus rõõmu jagus nii suurtele kui ka väikestele. Üritus lõppes endale jõukohase suusaringi läbimisega terviseradadel. Osalejad said rõõmsa meele, õhetavad põsed ja päikesest punetava ninaotsa.

Ees on ootamas südamekuu üritused aprillis!

Monica Kallas,
Kihelkonna kooli kehalise kasvatuse õpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)