KODANIK KÜSIB: Kuidas registreerida ennast Saaremaa valla elanikuks?

Vastab vallavalitsuse rahvastikutoimingute spetsialist Anne Raik:

Uus elukoht tuleb kanda rahvastikuregistrisse, selleks on mitu võimalust – kas tulla vallavalitsusse kohale, kanda oma elukoht registrisse elektrooniliselt või saata elukohateade valla rahvastikutoimingute spetsialistile digiallkirjastatult.

Vallavalitsusse kohale tulles (Kuressaare, Lossi tn 1, tuba 232) saab kohapeal täita elukohateate blanketi (blanketi võib ka eelnevalt välja printida valla kodulehelt “rahvastikutoimingute” alt). Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument (ID-kaart, pass või autojuhiluba); neil, kes pole eluruumi omanikud, ka omaniku nõusolek (võib olla kirjutatud vabas vormis ja allkirjastatud) või ruumi kasutamise õigust tõendav dokument (üürileping).

Kaasomandis oleva korteri või maja puhul on vajalik kaasomanike või nende esindajate allkirjastatud nõusolek; alaealise lapse elukoha muutmisel ka teise lapsevanema või eestkostja allkiri elukohateate blanketil või eraldi vabas vormis allkirjastatud nõusolek.

Kui elukohateade saadetakse rahvastikutoimingute spetsialistile posti teel, siis ka koopia isikut tõendava dokumendi isikuandmetega lehest.

Kui elukohta muudab mitu täiskasvanut, on elukoha teatel vajalikud nende kõigi allkirjad.

Elektrooniliselt saab teate esitada kodanikuportaali eesti.ee kaudu või digiallkirjastatult e-postile anne.raik@saaremaavald.ee, blanketi leiab kodulehelt (rahvastikutoimingud). Info tel 45 25 018.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 133 korda, sh täna 1)