Komisjon toetas kaitsevööndi vähendamise algatust (11)

Saaremaa vallavolikogu ehitus- ja keskkonnakomisjon toetab uues maakonnaplaneeringus rannaalade ehituskeeluvööndi vähendamist.

Komisjoni eilsel istungil tegid vallavalitsuse esindajad ettekande maakonnaplaneeringu menetluse algatamisest ja sellega seoses Saaremaa rannaalade ehituskeeluvööndi vähendamisest. “Saime kõik vastused ja me oleme rahul,” ütles komisjoni esimees Mihkel Undrest (fotol) Saarte Häälele. Ta märkis, et hääletust ei toimunud, kuid komisjon oli küsimusega edasitegelemise suhtes üksmeelne.

“Nüüd võetakse kõik materjalid kokku ja sügisel alustatakse uue üldplaneeringu koostamist ning see teema võetakse sinna sisse. Saaremaal igal pool, kus vähegi võimalik ning seadus ja keskkonnanõuded seda lubavad, plaanitakse seda ala vähendada,” ütles Undrest.

Veebruaris tegi vallavolikogule ettepaneku vähendada saarte rannaalal kehtivat ehituskeeluvööndit praeguselt 200 meetrilt 100 meetrile turismiettevõtja Esta Alev, kelle hinnangul on selline kitsendus saareelanikele diskrimineeriv.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 408 korda, sh täna 1)