PILTUUDIS: Ühisgümnaasium sai siseterviseraja

Saaremaa ühisgümnaasiumis avati Saaremaa esimene 333-meetrine siseterviserada SYGRADA. Üle Eesti populaarsust koguvate siseterviseradade loogikat järgiv rada läbib tervet kooli ja selle käigus saab teha mitmeid keha arendavaid harjutusi. Eestis on rada omalaadsete seas 58. Rajatud on neid koolidesse, lasteaedadesse, kontorihoonetesse ning hiljuti lisandusid ka esimene haigla ja raamatukogu.

Idee eestvedaja on kooli huvijuht Triin Vallsalu, kaasa aitasid õpilasesindus ja aineõpetajad. Triin Vallsalu sõnul pole eile kultuuriminister Indrek Saare poolt avatud rada siiski veel lõplikult valmis, osa juhiseid on paigaldamata.

SA Eesti Terviserajad juhataja ja siseterviseradade idee autori Alo Lõokese sõnul on koolides võimalik siseterviserajaga ühendada liikumine ja õppetöö ning pakkuda õpilastele vahetundideks vaheldust, kuid miks mitte ka tunde läbi viia.

Lõokese sõnul tuleb Saaremaa järgmine rada ametikooli.

Diana Õun /SÜG

Fotol katsetavad seina ääres istumise harjutust Kaisa Raaper, Andrea Ärmus ja Triinu Loho 11.b klassist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 270 korda, sh täna 1)