Naine läks suitsu eest tualetti peitu (1)

Astes süttis üleeile korterelamus prügikast, perenaine oli samal ajal ennast tualetti lukustanud.

Päästeametisse helistaja oli koputanud ka korteri uksele, kuid ust talle ei avatud. Seepärast tuli korteriuks jõuga lahti murda. Korteris selgus, et ruumid olid suitsu täis ja elanik oli end peitnud tualettruumi. Pliidi ees süttinud paberikasti oli naine enne päästjate saabumist ise kustutanud.

Suitsuses ruumis viibinud naine anti tervisekontrolliks üle kiirabile, tervisekahjustust tal ei tuvastatud. Päästjad ventileerisid ruumid ning selgitasid naisele tuleohutusnõudeid ja seda, kuidas käituda tulekahju korral. Väljakutsele reageeris esialgu kuus meeskonda, sealhulgas kiirabi.

“Paneme kõigile südamele, et tulekahju korral ei tohi mitte mingil juhul oma elu ohtu seada! Kui õnnetus on juhtunud, tuleb suitsusest keskkonnast välja minna, värske õhu kätte ning kutsuda abi, mitte suitsu sisse tagasi tormata,” rõhutas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Ta lisas, et õnnetuse juhtumise pärast häbitundmine ja peitupugemine ei lahenda probleemi ning võib halbade asjaolude kokkulangemisel lõppeda traagiliselt. Õnnetusi ikka juhtub, kuid oluline on sellisel juhul õigesti käituda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 253 korda, sh täna 1)