Tulemas on noorte solistide konkurss Kevadümin

Lauluvõistlusi väiksematele ja suurematele lastele on Saaremaal korraldatud juba paar aastakümmet. Esimest korda toimub aga konkurss, mis varasematega võrreldes on uudne mitte ainult oma nime, vaid ka sisu poolest. Varasema ülesaaremaalise Laululinnu asemel korraldatav Kevadümin hõlmab ka vanemaid koolinoori, mis annab võrdse väljundi kõikidele vanusegruppidele.

Aprillikuu jooksul toimuvad üle Saaremaa piirkonniti eelvoorud, kus osalevad noored solistid, kes on eelnevalt oma lasteaia, kooli, muusika- või huvikooli võistlusel parimaks tunnistatud. Eelvoorude tulemuste põhjal pääsevad kuue vanuserühma parimad, vanuses 3–19 aastat, žürii otsusega lõppvooru, konkursile Kevadümin.

Lõppvoorus hindab soliste viieliikmeline professionaalne žürii, kes annab välja igas vanuserühmas kolm auhinnalist kohta ja tunnustab eripreemiatega. Samuti selguvad ERR-i saatesse “Laulukarussell” pääsejad (vanuserühmade 3–7, 8–10 ja 11–13 võitjad). Noored lauljad saavad soovi korral esitada oma laulu saateansambliga, mis on noorele artistile kindlasti huvitav kogemus.

Eelvoorud piirkonniti:
• Ida-Saaremaa Laulumaias 14. aprillil Laimjala rahvamajas
• Kuressaare Laululind 14. aprillil Saaremaa ühisgümnaasiumis
• Kesk-Saaremaa Viisivakk 15. aprillil Pärsama rahvamajas
• Lääne-Saaremaa Rannalapse Laulud 28. aprillil Mustjala rahvamajas
Lõppvoor KEVADÜMIN 19. mail Kuressaare kultuurikeskuses, korraldaja Kuressaare Kultuurivara.

Avalikud konkursid-kontserdid:
• kell 12 – 3–4-aastaste ja 5–7-aastaste finaalkontsert
• kell 15 – 8–10-aastaste ja 11–13-
aastaste finaalkontsert
• kell 18 – 14–16-aastaste ja 17–19-
aastaste finaalkontsert

Kõik on oodatud kuulama ja omadele kaasa elama!

Ester Soe,
konkursi Kevadümin korraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 152 korda, sh täna 1)