Püha-Kõnnu külas uppus tiiki nelja-aastane laps

Nädalavahetusel leidis Saaremaal aset traagiline juhtum, kus uppus 4-aastane läbi tiigijää vajunud tüdruk.

Häirekeskus sai laupäeval kell 17.57 teate, et Saaremaa vallas on laps kukkunud läbi jää. Õnnetus juhtus Püha-Kõnnu külas. Esialgse info kohaselt oli 4-aastane tüdruk koduhoovi tiigile läinud ja läbi jää vajunud. Perekonnaliikmed suutsid lapse jääaugust välja tõmmata ja alustasid elustamisega, last elustasid ka kohalejõudnud päästjad ja kiirabi, kuid kahjuks see tulemust ei andnud.

”Paneme täiskasvanutele südamele, et lapsi ei tohi siseveekogude ääres järelevalveta jätta,” ütles päästeameti Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Rain Põllu, lisades, et lapsevanema juuresolek on oluline nii jäätunud kui ka jääta vee läheduses, kuna laps ei taju ohtusid selliselt nagu täiskasvanud. Päästeamet kutsub üles kõiki lapsevanemaid rääkima lastele ohtudest ja käitumisest veekogude läheduses.

”Kui märkad abivajajat või vajad ise abi, siis tuleb esimesel võimalusel helistada hädaabi numbril 112. Kui lähed jääst läbi vajunud hädalist ise aitama, siis tuleb ligineda juba käidud rada pidi ja ulatada talle nöör, lauajupp, oks, jope või muu abivahend. Jääaugu servale abikätt andma minnes võite samuti vette kukkuda ja siis on ohus ühe asemel hoopis kahe inimese elu,” rääkis Põllu.

”Tuletame meelde, et päästeamet on kehtestanud käesoleva aasta 4. aprillist jääle mineku keelu siseveekogudel, kuna soojakraadid ja päike muudavad jääle mineku eriti ohtlikuks,” rõhutas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 465 korda, sh täna 1)