Naiskodukaitsjad pidasid mõttetalguid

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna Akadeemilise jaoskonna naised kogunesid laupäeval Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi saali, kus peeti mõttetalguid teemal, kuidas saab naiskodukaitse aidata kaasa kriisikorraldusele Saaremaa vallas.

Saaremaa ringkonna naiskodukaitsjad pidasid seekord tubaseid mõttetalguid, mille fookuses oli teema “Kriisikorraldus Saaremaa vallas – kuidas saab kaasa aidata naiskodukaitse Saaremaa ringkond?”. Saaremaa vallavalitsust esindasid vallavanem Madis Kallas ja abivallavanem Kairit Lindmäe, kohal olid ka politsei- ja päästeameti ning Kuressaare haigla esindajad, samuti valla teenuskeskuste ja osavallakogude esindajad.

Arutelul juureldi kriisi olemuse üle ning kuidas kriisiolukorras tegutseda nii, et kõik osapooled teaksid oma ülesandeid ja seda, kuidas olukordi lahendada. Näiteks vaevas talgulisi mure info liikumise ja edastamise pärast. Püstitati küsimus, kuidas tagada kriisiolukorras vajaliku info liikumine.

Vajalikuks peeti ka naiskodukaitse esindaja kaasamist valla, sealhulgas osavaldade kriisiplaani koostamisse. Leiti, et vaja oleks olemasolevate ressursside kaardistamist, rohkem ühisõppuste ning ennetus- ja teavitustöö korraldamist. Näiteks toodi välja uue evakuatsiooniõppuse vajalikkus, kus saaks läbi mängida iga ametkonna rolli evakueerimisel.

Kuna politsei, pääste ja haigla esindajad on oma valdkonnas igapäevaselt tegevad ning teavad oma rolli, soovivad ka naiskodukaitsjad olla kaasatud, et elu kodukohas oleks turvaline ja abi tagatud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 117 korda, sh täna 1)