Miinitõrjujate varustus saabub lennukitega

Miinitõrjeoperatsioon Open Spirit 2018 toimub ka Saaremaa lähistel ja osa vajalikust varustusest tuuakse Kuressaare lennuväljale transpordilennukitega.

NATO miinitõrjegrupp osaleb tänavu 11.– 25. maini Eesti mereväe korraldataval ja ligi 800 mereväelase osavõtuga miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit. Miinitõrjeoperatsiooni tegevuspiirkonnad jaotuvad Tallinna, Hiiumaa, Saaremaa ja Muhu lähistele. Rahvusvaheliste üksuste ülesanded on lõhkekehade avastamine, kaardistamine ja hävitamine.

Praeguses miinitõrjegrupi koosseisus on viis sõjalaeva. Grupi lipulaev on Hollandi mereväe toetuslaev HNLMS Mercuur. Lisaks opereerivad üksuses miinijahtijad HNoMS Otra Norrast, HNLMS Urk Hollandist, BNS Narcis Belgiast ja FGS Bad Bevensen Saksamaalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 161 korda, sh täna 1)