Kaitsepoogitud väikelaste osakaal väheneb (1)

Ühe- ja kaheaastaste vaktsineeritud laste osakaal Saare maakonnas on viis aastat varasemaga võrreldes langenud.

Tervise Arengu Instituudi andmed 2012. aasta kohta näitavad, et toona olid difteeria ja teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi ja B-hepatiidi ning meningiiti põhjustava Haemophilus influenzae tüüp b nakkuse ehk Hib-nakkuse vastu Saare maakonnas poogitud 97,7% üheaastastest lastest. Mullu oli nende tõbede vastu vaktsineeritud aga märgatavalt vähem lapsi, 94,1%.

Eesti keskmise vaktsineerituse näitajad on viie aastaga samuti kahanenud. Kui veel 2012. aastal oli difteeria ja teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi ja Hib-nakkuse vastu immuniseeritud 94,2% aastastest lastest, siis mullu 92,8%. B-hepatiidi osas oli see näitaja langenud aga 94 protsendilt 91,5-le.

Tuberkuloosi vastu vaktsineeritus vähenes Saare maakonnas viie aastaga 96,9 protsendilt 96,3 protsendile, Eesti keskmine aga 97,9-lt 94,7 protsendile.

Kui 2016. aastal oli Saare maakonnas rotaviiruse-vastase kaitsesüsti saanud 91,5% üheaastastest lastest, siis mullu üksnes 76,3%. Eestis tervikuna see näitaja aga hoopis kasvas – 86,8 protsendilt 88,7-le.

TAI andmed 2-aastaste laste immuniseerimise osas näitavad 2012. aastaga võrreldes samuti langust – nii Eestis tervikuna kui ka Saare maakonnas. Viimases on kaitsepoogitud laste osakaal Eesti keskmisest siiski pisut kõrgem.

Difteeria ja teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi, leetrite, mumpsi ja punetiste ning Hib-nakkuse vastu oli 2012. aastal poogitud 97% Saare maakonnas elavatest kaheaastastest lastest, mullu aga 94,8%. B-hepatiidi osas langes vaktsineeritute osakaal 96,4 protsendilt 94,8-le.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 387 korda, sh täna 1)