Talumees kiletas silopallid rahvusvärvidesse (16)

ATS RAUD: Eelnevalt on olnud eesmärk heina tehes ikka loomadele sööta varuda, aga nüüd on ka inimestele silmarõõmu.
MAANUS MASING

Tähistamaks Eesti Vabariigi juubelit, tegid Tiidriku ökotalu mehed tänavu sinimustvalged silopallid, millest moodustasid Laadjala–Leisi maantee äärde lipuvärvides rivi.

“Mõte tuli ikkagi sellest, et tahtsime tähistada Eesti sajandat sünnipäeva,” rääkis talupidaja Ats Raud, lisades, et muidu poleks seda ideed teostada saanud, kui müüki poleks tulnud mustad ja sinised pakkimiskiled. “Kõik kiidavad takka ja ütlevad, et lahe idee. Ka möödasõitjad peavad nende juures kinni ja isegi perekonnad on seisma jäänud, et pilti teha. See teeb head meelt ja järelikult on oma eesmärgi täitnud.”

Raud ütles, et pakkimismasina peal on kolme erinevat värvi kilet, mida tuli vahepeal vahetada, ja seepärast oli oma mõtte teoks tegemisel tavapärasest rohkem tööd. Ja kuigi esialgu oli päris raske, pakkus tulemus rahuldust.

“Need pallid jäävad siia sügiseni, aga võib-olla isegi talveks, sõltub, kuidas me jõuame rullid kokku vedada,” rääkis Ats Raud. “Aga ka siis tahaks kõik jälle vastavalt värvidele samamoodi ritta sättida. Me pole täpselt kokku lugenud, aga kumbagi värvi peaks olema umbes 20 rulli, ülejäänud on valged.”

Raud tõdes, et heinasaak on üldiselt hästi halb, sest kui eelmisel aastal saadi esimese niitega 300, siis sel aastal 120 rulli. “Ma arvan, et teine niide tuleb juba hoopis parem,” oli ta optimistlik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 677 korda, sh täna 1)