Ajateenistusse suundus 62 saare noort, neist 1 neiu (6)

Esmastele kokkuvõtetele tuginedes toimetas kaitseressursside amet kolmel päeval väeosadesse aega teenima plaanilise 1761 noormehe asemel 1849 noormeest ja lisaks 19 neidu. Ameti avalike suhete nõuniku Anne Osveti sõnul asus Saaremaalt ajateenistusse 61 kutsealust ja üks vabatahtlik neiu. Teenimiskohaks neil on 2. jalaväebrigaad, merevägi, sõjaväepolitsei ja toetuse väejuhatus.

Amet on kutsumise tulemustega rahul, sest oma vabal tahtel läks kohustust riigi ees täitma kolmandik kutsealustest. Head meelt teevad noored, kellel on selge eesmärk oma kohustus varakult ära täita. Nad ei jäägi kutset ootama, vaid teevad oma taotluse lõpuklassis ja lähevad aega teenima kohe pärast kooli lõppu ja endale sobivaimal ajal. Nii saab ajateenistuse järel kavandada oma karjääri ja edasiõppimist.

Suurem osa teenistust alustanud noortest saab 11-kuulise väljaõppe järel jao- või reservrühmaülema kutse. Kindlasti saadakse hea juhtimiskogemus ja põnev väljaõpe mitmel erialal. Enamus neist noortest on kesk- ja kõrgharidusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 154 korda, sh täna 1)