Noored Austria muusikud väisavad Kuressaaret

Kuressaare linnuse kapiitlisaalis annab kolmapäeval kell 16 kontserdi keelpillikvartett Austriast.

Kvarteti Pöstlingberg tšellist Gunther Skala õpib Linzis Anton Bruckneri eraülikoolis. Viimase aasta tudeeris ta vahetusõpilasena Eestis muusika- ja teatriakadeemias. Selleks, et aastale Eestis väärikas punkt panna, otsustas ta oma kvartetiga anda kolm kontserti. Lisaks Kuressaarele mängitakse ka Tallinnas ja Haapsalus.

Pöstlingbergi kvartett loodi kolm aastat tagasi. Sellest ajast saadik on nad andnud mitmeid kontserte. ”Meie repertuaar ei sisalda ainult klassikalisi meistriteosed, vaid ka kaasaegseid kompositsioone ja kergemat muusikat,” lisas ta. Kuressaares on muusikasõpru plaanis kostitada Austria suurkujude palade ning rahvamuusikaga.

Kontsert kestab umbes poolteist tundi. Sissepääsuks piisab muuseumipiletist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 164 korda, sh täna 1)