PILTUUDIS: Kaunispe avaveeujumises võitis ujumisrõõm

Foto: Andrus Lei

Päev pärast laupäevast Väikese väina avaveeujumist peeti ujumisvõistlust ka Sõrve poolsaarel Kaunispel.

Kogukonna korraldatud võistlusel võtsid mõõtu esmalt lapsed, kes sumasid vees ranna lähedal asuvate kivideni. Seejärel võttis suuremad ujujad traditsiooniliselt peale kohalik lesta­laev, mis viis ujujad merele. Esimene peatus oli 500 m distantsi stardis ning ülejäänud soovijad viidi rannast kilomeetri kaugusel asuva kivi juurde, kust siis randa ujuti.

Üritusest võtsid aktiivselt osa kohalikud sõrulased ja rahvast oli ka kaugemalt. Kohal olid näiteks Eesti võrkpallikoondisesse kuuluvad Nette ja Eliisa Peit. Samuti oli ujumas mitmeid eelmisel päeval Väikeses väinas auhindu võitnud ujujaid mandrimaalt.

Üritust turvas Saaremaa merepääste selts. Korraldajate eesmärk on üritusega propageerida ujumisoskuse vajalikkust, rõõmu sellest ja veega sõbraks saamist. Õla pani üritusele alla ka Saaremaa vallavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 525 korda, sh täna 1)