JUHTKIRI: Parem karta, kui…

Ütlused “parem karta kui kahetseda” ning “usalda, aga kontrolli” pole tuleohutuse seisukohast niisama sõnakõlksud. Õnnetusi juhtub. Kui aga ohutusele ja inimeste turvalisusele pole vajalikku tähelepanu pööratud, võivad tagajärjed olla raskemad, kui keegi kunagi kartagi osanuks.

Eriti oluline on tuleohutusnõuetest kinni pidada laste- ja hoolekandeasutustes. Kihelkonna ja Kärla koolis tehtud kontroll näitas, et hinnet “viis” ei saanud kumbki. “Neljast” ega “koolipoisi kolmest” aga koolipere turvalisuse koha pealt ei piisa.

Kui osa vajakajäämistest suudavad koolis töötavad inimesed ise kerge vaevaga parandada – näiteks tõsta evakuatsiooniteele paigutatud lillepoti mujale –, siis suuremate puuduste kõrvaldamine nii kerge pole. Suuremad tööd nõuavad aega ja raha. Viimast aga on omavalitsusel ikka pigem puudu kui üle. Mõned asjad – nii ka inimeste turvalisus – on aga olulisemad kui teised.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 194 korda, sh täna 1)