Minister Rene Tammist: turismimaksu võib kaaluda (6)

NALJA NABANI: Minister Rene Tammist ja ettevõtja Andro Ots on parasjagu pildistanud midagi humoorikat. Mida, näete väiksemalt pildilt allpool. Taamal KEKi maja perenaine Helle Susi.
2x Raul Vinni

Ettevõtlus- ja infotehnoloogia­minister Rene Tammist ütles kohtumisel Saaremaa ettevõtjatega, et kui turismimaksule leitakse hea rakendus, võib seda mõtet kaaluda.

Saare KEK-i majas Visit Saaremaa esindajate ja ettevõtjatega kohtunud minister märkis, et niisama omavalitsuse eelarvet täitva maksuna pole asjal jumet. “Peab olema arusaam, mida selle rahaga teha,” ütles minister, lisades, et on seda teemat põgusalt vestlustes erinevates kohtades arutanud.

Tema sõnul peaks selline maks olema rakendatud mingi kindla eesmärgi huvides. Olgu see siis turismi areng või keskkond. Tammist sõnas, et kui kogukonnal on soovi ja huvi, tasub seda teemat kindlasti arutada.

TS Laevade Virtsu–Kuivastu liini teenindusjuht ja Saaremaa vallavolikogu liige Vello Runthal nentis, et inimene avab rahakotirauad tõesti vaid siis, kui teab, mis on rahakogumise eesmärk. Ettevõtluskonsultant Urmas Treiel märkis, et kindlasti on väga palju erinevaid võimalusi, kuidas selle võimaliku maksuga mugavalt ja paindlikult tegeleda.

Visit Saaremaa juht Margit Kõrvits ütles, et Saaremaa peaks kindlasti propageerima rohelist mõtteviisi. Kõrvits tõi välja idee kilekotivabast Saaremaast.

Minister Tammistile oli Saare maakonnas käimine esimene maakonnavisiit. Ta kohtus valla esindajatega ning külastas ka TalTechi mereakadeemia meremajanduse keskust ja Saaremaa arenduskeskust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 429 korda, sh täna 1)