Ruhnu vallavalitsuses jagati üksteisele sotstoetusi (1)

Ruhnus jagati sotsiaaltoetusi, raha jagus ka vallavalitsuse liikmetele, kes oma taotluse arutamisel end hääletuselt ükshaaval taandasid.

“Kuna saar on väike ja riskid on suured, siis iga tema last puudutavas küsimuses vallavalitsuse liige taandas end,” selgitas vallavanem Siim Avi. “Meie vallavalitsuse liikmed töötavad vabatahtlikult, nad ei saa oma töö eest mingit tasu ja kui on tema last puudutav otsus, siis on nad toiminud, nagu seadus ette näeb. Siin on küsimus selles, kas inimene peaks siis loobuma oma kohast vallavalitsuses, et ta laps saaks toetust?”

Vallavalitsuse istungil osalesid Andre Nõu, Karin Treufeldt ja Luise-Maria Jõers ning vallavanem Siim Avi tutvustas saabunud sotsiaaltoetuste avaldusi. Esmalt taandas end arutelust ja hääletuselt Karin Treufeldt. Kolme poolthäälega otsustati sotsiaaltoetused välja maksta. Järgmise korralduse eelnõu arutelust ja hääletuselt taandas end Luise-Maria Jõers ja kolme poolthäälega otsustati sotsiaaltoetused välja maksta. Seejärel taandas end arutelust ja hääletuselt Andre Nõu, kolme poolthäälega otsustati sotsiaaltoetused välja maksta.

Siim Avi ütles, et taotluste esitajaid oli veel ja kõik paarikümne euro suurused summad otsustati välja maksta. “Peame arvestama sellega, et saarel on inimesi vähe,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 536 korda, sh täna 1)