Kohus mõistis vanametallifirma õigeks

Kohus tühistas Lääne-Saare vallavalitsuse otsuse, millega trahviti OÜ-d Sikassaare Vanametall päikeseelektrijaama ehitusloata ehitamise eest 4200 euroga.

Kohtuvälise menetleja otsuse järgi toimus möödunud aasta 1. septembrist kuni 23. oktoobrini Sikassaare Vanametallile kuuluvatel kinnistutel ehitusloata ehitustegevus, nimelt päikeseelektrijaama ehitamine, ütles kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti BNS-ile. Ehitusluba väljastati 24. oktoobril.

Praeguse Saaremaa valla õiguseellase, Lääne-Saare vallavalitsuse nimel tegi arendus- ja ehitusosakonna järelevalvespetsialist otsuse trahvida Sikassaare Vanametalli kui juriidilist isikut ehitusloata ehitamise eest 4200 euroga. Vanametallifirma kaebas kohtuvälise menetleja otsuse edasi, leides, et tegu vältas lühikest aega, kui ehitusluba oli menetluses ja ka tegelikult väljastati.

Kohus otsustas ettevõtte kaebuse rahuldada ja tühistas Lääne-Saare vallavalitsuse otsuse ning lõpetas ka menetluse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 840 korda, sh täna 1)