Meedik või narkodiiler? John Fitzgerald Kennedy ja saladuslik tohter mr Feelgood

PETLIKULT SPORTLIK: See ülesvõte John F. Kennedyst kui noorest ja elujõulisest poliitikust aitas tal 1960. aasta presidendivalimistel võita vabariiklast Richard Nixonit. Tegelikult kannatas tulevane riigipea juba lapsepõlvest alates mitme haiguse all. Neile lisandus veel II ilmasõja ajal armeeteenistuses saadud seljatrauma, mis hiljem end pidevalt tunda andis. Seega võib öelda, et Kennedy igapäevaelu lahutamatud osad olid pidevad valud, palju ravimeid ja ka üks salajane imerohi.
2X SPIEGEL ONLINE

 

IMEARST: Juba oma tohtrikarjääri alguses hakkas doktor Max Jacobson (paremal) patsientide peal katsetama erinevaid vitamiinikokteile. 1936. aastal oli ta sunnitud Natsi-Saksamaalt USA-sse pagema. New Yorgis olid tema patsiendid peamiselt rikkad saksa pagulased, aga ka kohalik kõrgseltskond. Sellel 1966. aastal tehtud fotol on ta jäädvustatud Panama toonase suursaadiku Eusebio A. Moralesega...