MAAILM: Gruusia naispresident lubab kiskjaliku Venemaa taltsutada

KAS MUUDATUSED TULEKUL? Homme tehakse Taga-Kaukaasias ajalugu – ametisse astub Gruusia ajaloo esimene naispresident Salomé Zourabichvili. Igatahes praegu arvavad paljud grusiinid, et Pariisis sündinud ja seal hea hariduse saanud daam toob nende kodumaa keerulisest olukorrast välja ja taastab Gruusia kunagise mõjuvõimu.
CORRIER INTERNATIONAL

Londoni ajaleht The Sunday Times avaldas pikema loo Gruusia esimesest naispresidendist Salomé Zourabichvilist, kes annab homme ametivande. Leht kirjutab temast kui haritud, läänemeelsest ja elegantsest pariisitarist. Teda võrreldakse isegi kuninganna Tamariga, kelle nimega seondub Gruusia riigi kuldajastu. Kõigele sellele tuleb veel lisada venevastalisus – ilma selleta pole ju tänapäeval võimalik...