Venemaa võimalikest arengutest aastal 2019

AUTORITEEDI KADUMINE: Pilt on tehtud möödunud aasta septembris Moskvas toimunud Venemaa kommunistide meeleavaldusel. Protestijad kannavad (vasakult) Venemaa föderatsiooninõukogu esimehe Valentina Matvijenko, president Vladimir Putini ja keskpanga juhi Elvira Nabiullina fotosid. Neile on kirjutatud “rahva vaenlane”. Sotsioloogilised küsitlused näitavad, et rahulolematus Vene praeguste võimudega on süvenenud ja Putinit kritiseerivad mitte üksnes kommunistid.
USATODAY.COM

Sotsioloogilised uuringud näitavad, et Vene ühiskonnas süveneb rahulolematus riigivõimuga ja et inimesed on valmis protestima. Äsja lõppenud 2018. aastal fikseerisid sotsioloogid meie idanaabri juures kaks peamist arengutendentsi. Neist esimene on Kremli ametnike üha suuremat haaret võttev soov hoida ühiskonnas elusana suurriiklikke meeleolusid. Teiselt poolt on aga märgata, et Vene ühiskond on ...