Göteborgs-Posten: Euroopa on lakanud paljunemast (17)

KASULIK VÕI MITTE? Selle foto Rootsi saabunud migrantidest avaldas Londoni ajaleht The Independent 2016. aastal. Ajaleht kirjutas, et toona võttis Rootsi põgenikke ühe elaniku kohta vastu enam kui ükski teine Euroopa Liidu liikmesriik. Foto illustreeris artiklit, milles püüti tõestada, et Rootsi toonase kiire majanduskasvu (4,5 protsenti) taga on paljuski nn avatud uste poliitika. Seepärast leht arvaski, et Briti valitsus peaks rootslastest eeskuju võtma ega tohiks sisserände tingimusi karmistada.
INDEPENDENT.CO.UK

Rootsi elanikkond kasvab praegu tempokalt. Lõpetagem aga sisseränne ja rahvaarv hakkab taas suure kolinaga langema. Mõnes Euroopa riigis on nii juba läinud. See tähendab aga, et kui ei oleks pagulaste suurt sisserännet, ei kasvaks ühegi Euroopa Liidu liikmesmaa elanikkond, kirjutab liberaalset maailmavaadet pooldav Rootsi ajaleht Göteborgs-Posten. Rootsi rahvaarv kasvab praegu sedavõrd suure tem...