VALIMISED: Külakoolide säilitamine on tuleviku alus (11)

Kaheksa riigikokku kandideerijat rääkisid Kadi raadio “Valimisstuudios” Tõnis Kipperile, millisena näevad nemad olukorda haridusmaastikul.


Teeme väikese tutvustuse ja küsime, kuidas te olete haridusega seotud?

Raivo Aeg (Isamaa): Tihedam kokkupuude haridusega on olnud riigikogus olles. Läbi erinevate debattide riigikogus, viimasel ajal näiteks on olnud väga aktiivselt üleval kutsehariduse temaatika, olen ennast haridusteemadega kurssi viinud.

Olev Vaher (Vabaerakond): Olen sündinud Saaremaal ja vanaema oli mul Eesti ajal õpetaja. Eesti ajal oli nii, et õpetaja palk oli kõrgem kui tavalisel vallavanemal. Vanaisal oli piinlik ja läks tollase kõige rahvarohkema valla Torgu vallavanemaks ja sai vanaemaga võrdse palga.

Maire Forsel (Reformierakond): Olen aastaid olnud pedagoog, minu esimene haridus on koolieelne kasvatus. Olen tööta...